12 Ocak 2013 Cumartesi

Zeytinyağlı Ispanak

Malzemeler:


  • Dondurulmuş ıspanak (ben iglo kullandım, memnunum)
  • 1 baş kuru soğan
  • 1 adet havuç 
  • 1 adet kırmızı biber (evde yoktu ben yeşilini kullandım)
  • 3-4 diş sarımsak
  • Tuz
  • Biber
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Yapılışı

Yağı eklediğimiz tenceremize küp doğranmış soğanları ekleyip terletiyoruz. Bu esnada 2-3 yemek kaşığı su ekliyoruz. İnce kıyılmış sarımsak, küp havuç ve biberimizi ekliyoruz. Kapağı kapalı halde 2-3 dakika pişirelim. Ispanakları ekleyelim. Tuz ve karabiber ekleyelim. Gerekirse biraz daha su ekleyebiliriz. Kapağı kapalı halde ıspanaklar iyice yumuşayana kadar pişirelim. İster ılık, ister soğuk yiyelim. Voila!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Terbiyeli Ispanaklı Sebze Çorbası

Bu hafta epey iyi geçti diyebilirim. Haftamın en eğlenceli günü ise, Show TV Ana Haber Bülteninde ünlü diyetisyen Selahattin Dönmez ile bi...