16 Mayıs 2013 Perşembe

Mayonezli Karamelize Soğan

Etin yanına yapılabilecek en kolay garnitürün tarifi bu.
Aşçılık, beceri, yetenek gerektirmiyor. Sadece bu 3 temel malzemeyi bir araya getirin (yağı saymıyorum) ve ne kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz.

2 kişilik için malzemeler:
  • 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
  • 2 adet soğan
  • 1/2 knorr et bulyon
  • 1 yemek kaşığı Hellman's mayonez (piyasadaki en güzel mayonez bence Hellman's. yoksa diğerleri de olur)
Soğanı soyun, ikiye bölün. yarım ay şeklinde doğrayın.
Soğuk tavaya yağı koyun, soğanları ekleyin karıştırın. altını açın.
Soğanı 15 dakika boyunca orta ateşte soteleyin.
15 dakika sonra ateşi kısın ve tavada renginin yavaş yavaş dönmesine müsade edin. belki 10 dk. kadar.
sonra içine yarım küp et bulyon atın. bu inanılmaz bir et tadı ve baharatlandırma sağlayacak. tuz koymanıza gerek yok. içinde olması gereken her şey var.
En son ateşten almadan 1 dk. önce ise mayonezi ekleyin, şöyle bir karıştırın ve etin yanına sıcak olarak servis edin.
Çok beğeneceksiniz!
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Terbiyeli Ispanaklı Sebze Çorbası

Bu hafta epey iyi geçti diyebilirim. Haftamın en eğlenceli günü ise, Show TV Ana Haber Bülteninde ünlü diyetisyen Selahattin Dönmez ile bi...