Yarın gelinlik provam için İzmir'e gidiyorum. 2-3 gün evde olmayacağım. O yüzden dolaptakileri bitireyim dedim.
Sonuç muhteşem oldu.
Malzemeler:
- 6 tane köfte
- 2 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- 3-4 yemek kaşığı domates sosu
- 1 yemek kaşığı yağ
- 2-3 dal kekik (taze yoksa kuru da olur)
- Tuz biber
Hazırlanışı:
Tavada yağı ısıttıktan sonra piyazlık doğranmış soğanları biraz öldürüyoruz. Üzerine önce hafif irice doğranmış havuçları ve 2-3 dal kekiğimizi, 3-4 dakika sonra da patatesleri, tuzumuzu biberimizi atıyoruz. Ben bu esnada kapağı biraz kapatıp pişirdim. Ateşi kapatmaya 15 dakika kala köfteleri içine atıp, kapağı tekrar kapadım. Köfteler yumuşacık oldu. Son 5 dakika ise evde cam şişede kalmış Barilla'nın napoliten domates sosunu yarım bardak suyla sulandırıp, köftelerin üzerine döktüm. Son 5 dakika da böyle pişirdim. Mis mis. Yanında taze ekmekle ve taze soğanlı havuçlu marul salatasıyla yedik. Muhteşem oldu. Tam ev yemeği. Yarım saatte hazır. Hadi yiyin. Afiyet olsun.
Hayırlı,uğurlu olsun..çok mutlu ve leziz olasın...balayı-malayı..canım,cicim ayları bittikten sonra..senden kitap bekliyoruz..:-))fotoğrafları çekmek gerekirse,talibim...:-))Sevgiler.
YanıtlaSilsağol yaskocum, iyi dileklerin için çok teşekkür ederim :) seninde hala oluşunu tebrik edemedim bu arada. yeğen kadar tatlısı yoktur :)
YanıtlaSilbütün yazılarımı bir kitapta toplamayı istiyorum. bakalım 1-2 seneye kısmet inşallah diyelim :) yemek fotoğraflarımı da sana çektiricem :)
Çok sağol..4 tane yeğenim var zaten..yeğenimin çocuğu..yani büyük hala oldum..yani yaşlandım..:-))...seve seve hem yerim,hem çekerim..:-)) Sevgiler.
YanıtlaSil