- 1 kg. patates
- 200 gr. kaşar
- 1 kahve fincanı patates nişastası
- 3 yumurta
- 2-3 yemek kaşığı un
- Tuz karabiber
- Sıcıyağ
Patatesleri kabuklarıyla haşlıyoruz. Bıçağı batırdığınızda patates kolayca düşüyorsa yeterince pişmiş demektir.
Yumuşayınca kabuklarını soyup eziyoruz. Un ve yağ dışındaki diğer malzemelerin hepsini ekleyip köfte harcı yapıyoruz. Harç elimize yapışıyorsa biraz daha nişasta eklemekte sakınca yok. Ama azar azar ekliyoruz yoksa köfteler kaskatı bir şeye dönüşür. Dilediğimiz şekilde şekil verip, una bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz. Yağdan aldıktan sonra kağıt peçeteye çıkarıp fazla yağını çekmesi için biraz bekletiyoruz. Ve sıcak sıcak yiyoruz, yanında istersek de dip sos tariflerimden birini yapıyoruz. Mesela bunu.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder