12 Nisan 2011 Salı

Keçi Peynirli Guacamole'li Bruschetta

 

Partilerde, kokteyllerde, misafirlerinize veya kendinize, aperitiflerin yanına atıştıracak çok güzel bir seçenek. Soğuk servis edilir. Önceden hazırlanıp dolapta bekletilebilir. Her yola gelir. Ve en önemlisi çok lezzetlidir.
Voila!

Malzemeler

  • 6 dilim Uno tost ekmeği 
  • 3 yemek kaşığı keçi peyniri
Guacamole için: 
  • 1 olgun avokado
  • 1/2 limon suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/4 mor soğan
  • 1/2 chilli biberi
  • 1/2 domates (çekirdekleri alınmış)
  • 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış kişniş
  • 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1/2 yemek kaşığı kimyon
  • Tuz ve karabiber
Hazırlanışı: 

Ekmekleri yuvarlak bir kalıpla kestikten sonra, kızartın. Mutfak literatüründe "Crust" dediğimiz ekmeğin kenarları çıkmış olmalı yani. Renk aldıktan sonra her bir dilim ekmeğin üzerine 1/2 kaşık keçi peyniri sürün. 
Guacamole için avokadoları ezdikten sonra sırasıyla bütün malzemeleri ekleyin. Mor soğan, maydanoz, kişniş, chilli biberi ve çekirdekleri çıkartılmış domatesin çok ama çok ince kıyılmış olması gerekiyor. Ağzımıza iri parçalar halinde gelmemesi gerekiyor ama aromalar hafifçe arkadan vurmalı. Baharat ve yağını da ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra ekmeklerin üzerine taşmayacak kadar ekleyip resimdeki gibi sunun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Terbiyeli Ispanaklı Sebze Çorbası

Bu hafta epey iyi geçti diyebilirim. Haftamın en eğlenceli günü ise, Show TV Ana Haber Bülteninde ünlü diyetisyen Selahattin Dönmez ile bi...