Bu meze/salata 1 gece önceden yapılıp biraz dinlendirilmesi gereken bir ürünmüş. O yüzden servis etmeden bir gece önce yapıp dinlendirmeniz (bence) şart. Hem lezzetler birbirine geçiyor. Hem de kerevizin kırt kırtlığı gidiyor.
Malzemeler:
- 1 adet iri kereviz
- 1 portakalın suyu
- 1-2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 10 adet ceviz
- Tuz
Hazırlanışı
Kerevizi rendeliyoruz ancak dikkat etmemiz gereken nokta hızlı rendeleyip, üzerine hemmen portakal suyunu döküp kararmasına mani oluyoruz. Yine bence fazla oyalanmadan yoğurtla karıştırıyoruz. İçine ezilmiş sarımsak, gelişigüzel doğranmış ceviz ve tuzumuzu ekliyoruz. Voila!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder