19 Ocak 2012 Perşembe

Sebzeli Tavuk Kalça

Bugün evde kalanlardan bu yemeği yaptım. Komplike bir şey değil. Elinizde ne varsa onla olur, biber yoksa kabakla, soğan yoksa brokoliyle. Bir nevi türlü gibi bir şey.

Malzemeler:

  • 2 adet havuç
  • 2 adet soğan
  • 1 iri patates
  • 4 adet sivri biber
  • 2 domates
  • 500 gr. tavuk kuşbaşı kalça
  • 1 bardak su
Hazırlanışı: 
Soğan jülyen, patates küp, havuç yuvarlak, sivri biber 2 parmak boğumu kadar, domates iri iri dilimler halinde.  
Tencerede biraz yağ koyuyoruz. Önce tavuk hafif kavrulacak. Sonra sırasıyla havuç, patates, yeşil biber, soğan ve en son domates. 1 tatlı kaşığı kadar un da ekleyip kavuruyoruz. Üzerine 1 bardak suyumuzu da ekleyip 45 dakika falan pişirmeye bırakıyoruz. (Un yemeğin suyunu lezzetli hafif kıvamlı hale getirsin diye)
Patatesler yumuşadı mı, havuçların kıtırlığı gitti mi, tavuklar yumuşacık oldu mu, işte hayat o zaman bayram. mis. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Terbiyeli Ispanaklı Sebze Çorbası

Bu hafta epey iyi geçti diyebilirim. Haftamın en eğlenceli günü ise, Show TV Ana Haber Bülteninde ünlü diyetisyen Selahattin Dönmez ile bi...