Malzemeler
- 4 tane temizlenmiş enginar
- 3 yemek kaşığı pirinç
- 1 demet ince kıyılmış taze soğan
- yarım demet ince kıyılmış maydanoz
- 1 taze limon suyu
- 1 ufak cay bardagi sızma zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Taze çekilmiş karabiber
- 1 tatlı kaşığı şeker
En kısık ateşte enginarlar yumusayana kadar yaklasik 40 dk pişirin. Enginarlar kılçıklı veya inatçı olabilir. İyice yumuşayana kadar pişirmekten çekinmeyin. Pişme esnasında suyu azalabilir, biraz daha su eklemekte serbestsiniz.
Suyu hafif kıvamlı olsun derseniz, bir kabın içinde 1/2 tatlı kaşığı buğday nişastasını soğuk su ile ezip, pişmesine 10 dakika kala tencereye ekleyebilirsiniz.
Bu yemek çok pirinçli olmayacak. Eğer biraz daha pirinçli olsun isterseniz miktarı 5 yemek kaşığı pirincede çıkarabillirsiniz.
Şu an içeride pişiyor. Mutfakta zeytinyağlı, ekşili, tuzlu, taze soğanlı iştah açıcı bir koku var. Hadi hemen gidip yapın.
Afiyet olsun!
Bunlar enginar kalbi değil . Çanak enginar ;))
YanıtlaSil