15 Mayıs 2013 Çarşamba

Zeytinyağlı Enginar

O kadar kolay, güzel ve doğal bir yemek ki bu, ön hazırlığı dahil 10, bilemedin 12 dakikada ocağa koymamanız için hiçbir sebep yok.
Malzemeler
  • 4 tane temizlenmiş enginar
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 1 demet ince kıyılmış taze soğan
  • yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • 1 taze limon suyu
  • 1 ufak cay bardagi sızma zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
  • 1 tatlı kaşığı şeker
Taze soğan ve dereotunu incecik kıyıp bir kaba alın. Üzerine yıkanmış pirincimizi ekleyelim. Taze sıkılmış limon suyu, sızma zeytinyağı, tuz, biber, şekeri de ekleyip hep birlikte güzelce karıştıralım. Bu pirinçli karışımı enginar canaklarinin üzerine pay edin. Derince bir tencereye koyup 1,5 bardak (300 ml.) kadar kaynar suyu ekleyip ateşe koyun. Bitti bu kadar basit.

En kısık ateşte enginarlar yumusayana kadar yaklasik 40 dk pişirin. Enginarlar kılçıklı veya inatçı olabilir. İyice yumuşayana kadar pişirmekten çekinmeyin. Pişme esnasında suyu azalabilir, biraz daha su eklemekte serbestsiniz.

Suyu hafif kıvamlı olsun derseniz, bir kabın içinde 1/2 tatlı kaşığı buğday nişastasını soğuk su ile ezip, pişmesine 10 dakika kala tencereye ekleyebilirsiniz.
Bu yemek çok pirinçli olmayacak. Eğer biraz daha pirinçli olsun isterseniz miktarı 5 yemek kaşığı pirincede çıkarabillirsiniz.

Şu an içeride pişiyor. Mutfakta zeytinyağlı, ekşili, tuzlu, taze soğanlı iştah açıcı bir koku var. Hadi hemen gidip yapın.

Afiyet olsun!

1 yorum:

Terbiyeli Ispanaklı Sebze Çorbası

Bu hafta epey iyi geçti diyebilirim. Haftamın en eğlenceli günü ise, Show TV Ana Haber Bülteninde ünlü diyetisyen Selahattin Dönmez ile bi...