3 Şubat 2011 Perşembe

Diyet Menemen


Diyetisyenim ve ben menemen yemeğini çok severdik. Benim içinse ismi “Bonus Yemek” idi. Çünkü menemeni kalorili hale getiren şey yumurta ve yağdır. Bu ikisinin (ve de tabii yanında yediğiniz ekmeğin J ) ölçüsünü sınırlı tutarsanız kalorisi çok düşük bir yemek kalıyor elinizde. Yumurta ve yağ dışındaki soğanı biberi domatesi istediğiniz kadar çok koyabilirsiniz zira asıl kalori kaynağı onlar değil.
İşte nasıl yaptığım
Antr parantez: Ben malzemesini bol yumurtasını az severim, ona göre veriyorum. İsteyen arzusuna göre artırıp azaltabilir. Afiyet olsun
Malzemeler
·         1 baş büyük kuru soğan
·         2 adet çarliston biber
·         3 iri boy domates
·         2 yumurta
·         1 yemek kaşığı zeytinyağı
·         Tuz, biber
Hazırlanışı:
1.       Teflon tavamızda 1 yemek kaşığı zeytinyağımızı ısıtıp, içine yemeklik doğradığımız soğanları atıyoruz. Ateş orta, soğanlar yanmasın.
2.       5 dakika kadar sonra ince kıydığımız biberleri de ekliyoruz. Ateş hala aynı seviyede
3.       Soyup küp doğradığımız domatesleri ekliyoruz (kimisi rendelenmiş sever, ben küp seviyorum). Artık bu noktada ateşi yükseğe alabiliriz, başından ayrılmamak koşulu ile. Baktık suyunu çekti, tekrar orta seviyelere geri alıyoruz.
4.       Domatesler keyfinize göre pişince, yumurtaları göz göz kırıyoruz, önce beyazları, sonra sarıları harmanlıyoruz. Çok pişirmiyoruz. Yumurtalar löp löp olmuyor. Vıcık vıcık değil ama ekmek banabilecek kadar nemli kalmalı. Kimse yarım saat pişmiş bir yumurta yemeği yemek istemez.
5.       Tuzunu biberini ekliyoruz. 1 dilim kepek ekmeği ile yiyoruz. Yanında ayran da olursa süper proteinli bir yemek oluyor. Hem zayıflıyoruz, hem kas gücümüz yerinde kalıyor.
Lisedeyken bir ara yumurta yiyemediğim bir dönem vardı. Uzunca bir dönem devam etti. O arada menemeni yumurta yerine, light kaşarlı veya orta yağlı beyaz peynirli yapıyordum. Onunda tadına doyum olmaz. Unutmayın 1 yumurta=30 gr light kaşar veya 30 gr. Beyaz peynir. Ne kadar yağsız o kadar iyi J
Bi süre tereyağsız günler dileyeceğim, ekim ayı gelsin söz yine tereyağı en iyi arkadaşım olacak J
Sevgiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Terbiyeli Ispanaklı Sebze Çorbası

Bu hafta epey iyi geçti diyebilirim. Haftamın en eğlenceli günü ise, Show TV Ana Haber Bülteninde ünlü diyetisyen Selahattin Dönmez ile bi...