11 Nisan 2011 Pazartesi

Ispanaklı ve Peynirli Kiş







Bu çok ama çok lezzetli bir reçete! Mutlaka deneyin zira misafirleriniz çıldıracak, siz üst üste 5-10 tane yemek isteyeceksiniz, herkes reçetesini isteyecek sonra da benim blog adresimi vereceksiniz :)

Malzemeler

  • 6 adet milföy hamuru
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 1,5 su bardağı ıspanak (ben donmuş kullandım)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1/9 çay kaşığı rendesi muskat
  • Tuz 
  • Taze çekilmiş karabiber
Hazırlanışı

Mini tart kalıplarımızın içerisini fırça ile ayçiçek yağı sürüyoruz. Buzluktan çıkardığımız ve iyice çözdürülmüş olan milföy hamurları bu kalıba oturtuyoruz. Kenarındaki fazlalıkları kesiyoruz. Şekil çok kıyak! Sonra hamura çatalla delikler açıyoruz (hamur kabarmasın diye - ki yine de abarıp kabaracak, onunda metodunu şimdi anlatacağım) 185 derecede ısınmış fırına atıyoruz, hafifçe kızarana dek tutuyoruz. Bu esnada hamur tekrar kabarıcak, o yüzden arada bi fırını açıp hamuru indirmeye çalışın, inecektir. Zaten inmese bile fırından çıkınca o kabarıklığı gidiyor.
Diğer tarafta teflon tavamızın içinde tereyağını eritip ıspanakları atıyoruz. Onlar suyunu salarken, ezilmiş sarımsağımızı, azıcııık muskat rendemizi ve tuz biberini ekliyoruz. İyice sotelenince, soğumaya bırakıyoruz.
Fırından aldığımız hamurun içine 1 tatlı kaşığı kadar sore ıspanak ve üzerine rende kaşar koyuyoruz ve fırına tekrar 185-200 derece aralığındaki bir sıcaklığa atıyoruz. Kaşarların üstü kızarana kadar ve hamurun kenarları renk alana kadar fırında tutup sıcak sıcak servis yapıyoruz. Zinhar soğuk olmaz.

Not: Bende milföy hamuruyla kiş hamurunun aynı olmadığını biliyorum ama dar zamanlı dünyamızda güzel bir lezzet yakalamamızı sağlıyor. Farkı tart veya kiş hamuru daha sert, milföy bazlı hamur ise daha yumuşak oluyor. Deneyin. Beğeneceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Terbiyeli Ispanaklı Sebze Çorbası

Bu hafta epey iyi geçti diyebilirim. Haftamın en eğlenceli günü ise, Show TV Ana Haber Bülteninde ünlü diyetisyen Selahattin Dönmez ile bi...