Malzemeler:
- 1 su bardağı kurutulmuş domates
- 1 çay bardağı dilimlenmiş zeytin
- 3 tane kemer patlıcanı
- 300 gr. rigatoni makarna
- 5 adet domates
- Sızma zeytinyağı
- 1 yk. şeker
- 2-3 diş sarımsak
Hazırlanışı:
.
- Rigatoni'yi paketteki talimatlara göre haşlıyoruz.
- Alacalı soyduğumuz patlıcanı, 2 parmak boğumu boyunda kesip kızgın yağda kızartıyoruz. kenara alıyoruz.
- Rendelediğimiz domatesleri sızma zeytinyağı ile pişiriyoruz. İçine sarımsak, taze karabiber, tuz ve şeker atıyoruz.
- Haşladığımız makarnayı bu domates sosu ile harmanlıyoruz.
- İçine ince kıyılmış kuru domates ve zeytin dilimlerini ekliyoruz.
- Servis esnasında üzerine sıcak patlıcan dilimlerini koyuyoruz.
Sırrı: zeytinyağını biraz bol tutun. ve bol domates sosu olsun.
Yaz gelmeden, daha havalar serinken yiyin ki, yazın insan makarna yiyince kalp krizi geçirecekmiş gibi oluyor. Havalar soğukken tadını çıkarın.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder