İşte bende bunaldığım anlarda kendimi mutfağa kapatıp; kafamı boşaltmak ve bütün gün yemek yaptığımı yine yemek yaparak unutmak adına bu çorbayı yapıyorum.
Yani benim böyle bir tarifim var mesela. Ultra kolay. Tembel işi. Yağlı değil. Unlu değil. Lezzetli.
Malzemeler:
- 1/2 kutu salçacık
- 1 kutu knorr tavuk suyu
- 1 türk kahvesi fincanı kadar tel şehriye
- 1 su bardağı mısır
- 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı (veya tereyağı)
- 1,5 litre su
Hazırlanışı
Yağ tencereye eklenir. Kızınca tel şehriyeler eklenir. 2-3 dakika kavrulur.
Salça eklenir. 1 dakika daha kavrulur.
Tabii ki evinizde varsa tavuk suyu eklenir. ama yoksa tavuk suyu tableti ile temiz su eklenir.
Kaynamaya bırakılır. Tuz ve değirmen karabiber eklenir.
Şehriyeler şiştikten sonra, çorbamız tıngırdadıktan sonra altı kapatılır ve içine 1 su bardağı tane süt mısır atılır.
Servis esnasında ben limon ve acı pul biber ekliyorum. Hoşuma gidiyor. Siz nasıl severseniz.
Sıcak için. Haziranda bile için :)
Sevgiler
ÖMÜR BOYU MUTLULUKLAR DİLERİMMMMMM..ÇOKK ÇOOKK ÖPERİMM :-))
YanıtlaSil