6 Şubat 2015 Cuma

Pilaska (Pırasalı Mısır Ekmeği)

Bu Pilaska, plaska ya da her neyse bir harika dostum!

Aslında ekmek ama kimi kaynaklarda börek diye geçiyor - ki bence alakası yok. Hafif ıslak dokusu olan aslında pırasadan dolayı böreği andıran, sadece ayranla bile çok yakışacak bir tuzlu kek de diyebiliriz.
Tarif diğer pek çok tarifim gibi çok basit. Yoğurmak yok, mayalamak yok, tam tembel işi. Hazırlaması 10 dakika, fırında da 40-50 dakika.

Malzemeler
  • 4 su bardağı mısır unu
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sızma zeytinyağı
  • yarım kilo çok ince kıyılmış pırasa
  • 2 adet kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı

Fırını 180-200 dereceye ısıtın.

Derince bir kaba çok ince kıydığınız pırasaları alıp, 1 tatlı kaşığı tuz ile bir kaç dakika ovalayın. Bu işlem pırasanın yumuşayıp, suyunu salmasını sağlayacaktır. Bu suyu hiç süzmeden; mısır unu, yoğurt, kabartma tozu ve zeytinyağını aynı kaba ekleyip bir kaşık yardımıyla karıştırın.

İster yağladığınız, ister yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine karışımı döküp, ön ısıtma yapılmış fırında (fırın performansına ve ürünü ne kadar kalın döktüğünüze bağlı olarak) 40-50 dakika arası pişirin.

Bıçak batırıp çıkardığınızda, bıçak temiz çıkıyorsa işlem tamam demektir!

*Benim fırınımda performans sorunu olduğu için, bir süre orta rafta, bir süre fırının en alt tabanında pişirdim. alt ve üstünün çok iyi renk alması bundan ötürüdür. Sizde aynı yöntemi uygulayabilirsiniz.

Afiyet olsun!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Terbiyeli Ispanaklı Sebze Çorbası

Bu hafta epey iyi geçti diyebilirim. Haftamın en eğlenceli günü ise, Show TV Ana Haber Bülteninde ünlü diyetisyen Selahattin Dönmez ile bi...