9 Şubat 2014 Pazar

Nutella'lı Cheesecake



Şef olmama rağmen, eve gelince mutfakta saatler harcamayı sevmiyorum. Basit ve herkesin yapabileceği tarifler üretmek hoşuma gidiyor.
Hele ki, bu tarif gibi pişirme, yoğurma, un, yumurta olmayan (ve sadece 6 malzemeli!) tembel işi tariflere bayılıyorum ve herkes böyle basit ama vurucu yemekler yapsın istiyorum. Zira mutfakta uzun saatler geçirince ortaya süper bir şey çıkaracağım aşikar, ancak 15-20 dakikada süper bir şey çıkarabiliyorsam, bence asıl marifet orda.
Gelelim tarife

Malzemeler

  • 200 gr. nutella
  • 125 gr. labne peyniri
  • 1-2 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket burçak bisküvi 
  • 4 yemek kaşığı erimiş tereyağı
  • 1 çay bardağı kıyılmış ceviz
Hazırlanışı

  1. Bisküvileri rondoda un haline gelinceye kadar çekin. 
  2. Erimiş tereyağı ile karıştırın. (az gelirse daha çok tereyağı ekleyebilirsiniz) 
  3. Kelepçeli kalıbın dibine parmak uçlarınızla bisküvi hamurunu ince bir katman olarak yayın. 
  4. Rondoya labne peyniri, pudra şekeri ve nutellayı ekleyin. Homojen bir kıvam alıncaya dek karıştırın. 
  5. Bir tadına bakın. Peynir tadı arkadan hafifçe gelmeli ama insanı baymamalı. Bu dengeyi pudra şekeri yardımıyla tuturabilirsiniz. Ölçüler göz kararı olduğu için, kendi mutfağınızın şefi olun ve arzu ettiğiniz tada göre biraz eklemeler yaparak dengeyi tutturun. 
  6. Bu karışım gözünüze çok cıvık gelebilir ancak karışımı bisküvilerin üzerine kelepçeli kalıba dökün ve en az 4 saat, tercihen 1 gece dolapta bekletin. Buzdolabında geçirilen saatler sonunda karışımınız hafifçe donacak ve istediğimiz kıvama gelecektir. 
  7. Servisten hemen önce üzerine kıyılmış ceviz serpip, kelepçeli kalıptan çıkararak servis yapın. 
Şefin sırrı: 
  • Evinizde varsa, bisküvili karışıma 1/8 çay kaşığı taze muskat rendesi ekleyin. Tadı çok değiştirecektir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Terbiyeli Ispanaklı Sebze Çorbası

Bu hafta epey iyi geçti diyebilirim. Haftamın en eğlenceli günü ise, Show TV Ana Haber Bülteninde ünlü diyetisyen Selahattin Dönmez ile bi...