8 Mart 2011 Salı

Ispanak Pestolu Tagliatelle

Bu sevdiğim bir reçete. Ben yaptım oldu bir reçete ve hiç bir restoranda görmediğim bir reçete.
Normal pesto gibi ama fesleğen yerine ıspanak var. Zaten Pesto İtalyanca’da “paste” yani püre gibi bir anlama gelmektedir. Yani illa fesleğenli olmasına gerek yok. Siz neyi “paste” ederseniz o J

Malzemeler
·         250 gr. Tagliatelle makarna (yoksa spaghetti)
·         4 diş sarımsak
·         500 gr.taze ve çiğ ıspanak (donmuş olmaz)
·         Sızma Zeytinyağı
·         2 yemek kaşığı çam fıstığı (dolmalık fıstık yani)
·         1 çay bardağı parmesan peyniri
·         Tuz, taze çekilmiş karabiber

Hazırlanışı
Makarnanızı paketteki talimatlara göre bol tuzlu suda haşlayın. İster al dente, ister normal dirilikte.
Diğer bütün malzemeleri rondoda pürüzsüz hale gelene kadar çekin. Pestomuzu elde etmiş olduk. Tuzu en son ekleyin zira parmesan da tuzlu bir peynir. Sonradan çok tuzlu bir şey elde etmiş olmak istemezsiniz.
Pestoyu tavaya koyun biraz ısıtın. Sarımsak kokusu hafif çksın. Ispanağımızda çiğ zaten ama bu işin yapılma usülü bu.
Makarnayı süzdükten sonra hemen sıcakken pestoyla karıştırın. Sıcak sıcak yiyin.
Afiyet olsun J

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Terbiyeli Ispanaklı Sebze Çorbası

Bu hafta epey iyi geçti diyebilirim. Haftamın en eğlenceli günü ise, Show TV Ana Haber Bülteninde ünlü diyetisyen Selahattin Dönmez ile bi...