4 Mart 2011 Cuma

Kereviz Sapında Rokfor

Evet birazdan Bangkok'a uçucam. Çok az vaktim var, üstelik içim sıkılıyor çünkü tabii ki her zamanki gibi evimi bırakmak istemiyorum. Bangkok sıcak memleket hem ama yine de insanın evi gibisi yok.
Tabii uçağın ağzına kadar dolu olması gitmek istemememde ki en ciddi faktör :)
Artık istiyorum ki, bahar gelsin. Mesela izin günümde balkonda kahvaltı yapabileyim. Askılı t-shirtlerle gezebileyim. Akşam olunca hafif içim titresin. Kırıntı'ya gittiğimde dışarıda oturabileyim. Güneş yüzüme vursun, gözlerim kırış kırış olsun falan. Sonra hava biraz daha ısınsın, havuza girebilelim, tenimiz bronz olsun. Daha Mart ayından kurduğum hayaller bunlar işte.
Bugünde biraz bulutlu bir gün. O zaman ona uygun bir tarif verelim.
Arkadaşım Damla'nın isteği üzerine çok kolay bir tarif.
Resmi için buraya tıklarsanız süper olur.

Kereviz sapında rokfor peyniri

Malzemeler

  • 1 paket kereviz sapı
  • 1/2 kutu labne
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı rokfor peyniri
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Süslemek için: minik minik kesilmiş kırmızı biber
Hazırlanışı

Labne peyniri, rokfor peyniri, ezilmiş sarımsak ve taze çekilmiş karabiberi bir kasede güzelce harmanlayıp sıkma poşedine dolduruyoruz. Güzelce yıkadığımız kerevizleri (ortalarında genelde kum birikir, iyi yıkayın) önce bir parmak boyunda kesiyoruz sonra da altını bıçakla hafifçe keserek düzlüyoruz ki tabakta sallanmasın. (şefin sırrı)
Bu kerevizlerin ortasına sıkma poşedindeki peynirli karışımımızı afili atraksiyonlu bir şekilde sıkıp, üzerine minicik bir parça kırmızı biber koyup renklendiriyoruz. 
Bu bir başlangıç tabağı oluyor. Şarabın yanına çok yakışıyor. Afiyetle soğuk soğuk yiyoruz. Şölenlere layık vallaha. Afiyet olsun. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Terbiyeli Ispanaklı Sebze Çorbası

Bu hafta epey iyi geçti diyebilirim. Haftamın en eğlenceli günü ise, Show TV Ana Haber Bülteninde ünlü diyetisyen Selahattin Dönmez ile bi...