18 Ocak 2012 Çarşamba

Portakallı Kereviz Salatası

Bu benim çok sevdiğim bir tarif değildi, ta ki yanlış yaptığım şeyi bulana kadar.
Bu meze/salata 1 gece önceden yapılıp biraz dinlendirilmesi gereken bir ürünmüş. O yüzden servis etmeden bir gece önce yapıp dinlendirmeniz (bence) şart. Hem lezzetler birbirine geçiyor. Hem de kerevizin kırt kırtlığı gidiyor.

Malzemeler:

  • 1 adet iri kereviz
  • 1 portakalın suyu
  • 1-2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 10 adet ceviz
  • Tuz
Hazırlanışı
Kerevizi rendeliyoruz ancak dikkat etmemiz gereken nokta hızlı rendeleyip, üzerine hemmen portakal suyunu döküp kararmasına mani oluyoruz. Yine bence fazla oyalanmadan yoğurtla karıştırıyoruz. İçine ezilmiş sarımsak, gelişigüzel doğranmış ceviz ve tuzumuzu ekliyoruz. Voila! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Terbiyeli Ispanaklı Sebze Çorbası

Bu hafta epey iyi geçti diyebilirim. Haftamın en eğlenceli günü ise, Show TV Ana Haber Bülteninde ünlü diyetisyen Selahattin Dönmez ile bi...