Ben yapıyorum, oluyor. Siz yapınca niye olmasın?
Malzemeler:
- 1 kutu konserve kuru fasülye (büyüklerden)
- 1 baş soğan
- 2 domates
- 2-3 çarliston biber
- 1 tatlı kaşığı un
- 2 yemek kaşığı terayağı
- 100 gr. çemensiz pastırma (ben kokarım arkadaş diyen çemenli koysun tabii)
Yapılışı:
- Küp doğradığımız soğanı tereyağında orta ateşte 3-4 dakika boyunca terletiyoruz.
- Üzerine unu ekleyip 1-2 dakika daha kavuruyoruz.
- Hafif irice doğranmış yeşil biberleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz
- soyulup, küp doğranmış domatesleri ekliyoruz
- Tüm malzemeler o ilk diriliğini kaybedince, üzerine (varsa) oda sıcaklığında et suyu (ne güzel olur) yoksa, yine oda sıcaklığında normal su ekliyoruz.
- Hafifçe kaynayıncaya kadar bekliyoruz (un yemeğin suyuna kıvam kazandırıyor)
- konserve fasülyeleri açıp, süzgece döküyoruz. sudan geçiriyoruz. o yapay tadı gittikten sonra tenderede tıngırdayan suyun içine ekliyoruz
- Biraz pişiriyoruz, konserve zaten haşlanmış oluyor ama yine de bir süre pişme payı var
- son 10 dakika kala ister ince, ister kalın doğranmış pastırmaları tencereye atıyoruz. aromasını veriyor.
Bunları yiyoruz, sonra spor yapmıyoruz. Mazallah kalpten gitmek istemeyiz. Televizyon karşısında "öf aamma çok yedim yahu" nidalarıyla yatıyoruz. Zerrece de pişmanlık duymuyoruz :)
Afiyet bal şeker, löp löp et olsun :))
not:
konserve fasülye kullanıyorum, zira çok çalışıyorum ve fasülyeyi geceden ıslatıp da, ertesi gün haşlamaya, süzmeye vaktim yok. sizin varsa yapın ama inanın değmez. hem böyle daha kolay oluyor :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder