13 Ocak 2011 Perşembe

Izgara Kabağa sarılı Rokfor Peyniri


Bütün bir kabağı güzelce yıkayıp "slicer" (slaysır okunur - dilimleyici yani) dediğimiz ince dilimleyici ile boydan boya kesiyoruz. Kişi başına 2 dilim ideal bir porsiyon. 
Kabağın çok içini kullanmıyoruz, burası sulanıp dağılabilir. Dışa yakın kısımları en verimli kullanabileeğimiz kısımları. 
Bu dilimleri fırça ile hafifçe yağlayıp, tost makinesinde ızgara ediyoruz, iz verdiyoruz. 
Tost makinesi yoksa tavada veya 175 derece fırında hafifçe kızarana kadar da olur. 
Soğuduktan sonra üzerine hafifçe taze karabiber ve tuz serpiyoruz. Yarım çay kaşığı kadar ezilmiş rokfor peynirini kabak dilimlerinin ortasına koyup sarıyoruz. Bir kürdan takıp soğuk servis ediyoruz. 
Sunumu güzel, şık yemeklere güzel bir antre oluyor. 

*Tabakta görülen uzun dilimler, kabak dilimlerinin ızgara edilmemiş ama slicer'dan çekilmiş halidir. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Terbiyeli Ispanaklı Sebze Çorbası

Bu hafta epey iyi geçti diyebilirim. Haftamın en eğlenceli günü ise, Show TV Ana Haber Bülteninde ünlü diyetisyen Selahattin Dönmez ile bi...