Havuç Borani
Malzemeler:
- 1 kg soyulmuş havuç
- 5 diş sarımsak
- 2 tane orta veya iri soğan
- 1/2 kahve fincanı pirinç
- 1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı
- 1/2 limonun suyu
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı un
- soğanlar piyazlık kıylır. 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavrulur.
- üzerine ince kıyılmış sarımsaklar eklenir
- un eklenir, hafifçe kavrulur
- soyulup isteğe göre kesilmiş havuçlar eklenir
- Üzerine sıcak su eklenir. Un topaklanmasın diye güzelce karıştırılır
- su kaynayınca pirinçler, şeker ve tuzu eklenir.
- havuçlar ve pirinçler iyice pişip altını kapattıktan sonra 1/2 çay bardağı zeytinyağı ve limon suyu üzerinde gezdirilir. kapağı kapalı biraz daha dinlenmeye bırakılır.
zeytinyağlıları ise her zaman az zeytinyağında pişirip en son üzerine çiğden zeytinyağı döküyorum. daha az miktarda zeytinyağı ile daha lezzetli ve aroması yüksek bir yemek elde ediliyor.
not. kimisi soğansız yapar, soğansız bana çok yavan geliyor. damak zevkinize kalmış.
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder