6 Şubat 2011 Pazar

Torbada Baharatlı Tavuk Kanatları / Şangay Anıları

En son uçuşum Çin'in fantastik şehirlerinden Shanghai'aydı. 2 Şubat günü Çin'den dönerken onların yılbaşı kutlaması vardı. Onların inanışına göre o gün onların Tavşan yılına girişlerini sembolize ediyordu.
Yani kısacası her yerde anlamadığımız bir kalabalık, otellerde bir doluluk söz konusuydu.
Bir de enteresan bir gerçek var Çin'le ilgili. Örneğin 4 rakamının telafuzu ölümle neredeyse aynı şekilde olduğu için hiç bir şey 4 lü satılmıyor. Bir pinpon topu firması 4lü top seti ürettiğinde kimsenin almaması bunun ispatı.  Aynı seti 5li olarak piyasaya sürdüklerinde satış patlaması yaşamışlar. Ne kadar enteresan değil mi? Bir de otellerde 4. kat yok mesela. Bu bana çok enteresan gelmişti. Bazı otellerde 13. kat olmaz, burda ise durum biraz farklı :)
O zaman konudan biraz uzaklaşıp, hemen alakasız bir reçete vereyim :)

Torbada Baharatlı Tavuk Kanatları

Malzemeler

  • 1 kg. tavuk kanadı
  • 2 tatlı kaşığı tatlı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 - 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet fırın torbası
Hazırlanışı

Marketlerde satılan fırın torbalarından bir adet ediniyoruz. İçine tavukları ve bütün baharatları atıyoruz. İyice çalkalıyoruz ki baharatlar tavuğun her yanına eşit şekilde dağılsın. Torbanın 1-2 yerinde ufak hava delikleri açıyoruz. 175 derece fırına 45 dakika boyunca fırınlıyoruz.
Yanında güzel bir pirinç pilavıyla sıcak sıcak servis ediyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Terbiyeli Ispanaklı Sebze Çorbası

Bu hafta epey iyi geçti diyebilirim. Haftamın en eğlenceli günü ise, Show TV Ana Haber Bülteninde ünlü diyetisyen Selahattin Dönmez ile bi...