4 Şubat 2011 Cuma

Sütlaç


Tatlıya çok düşkün değilimdir ama güzel bir fırın sütlaca asla hayır diyemem.
İşte reçetesi:

Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 poşet dr. oetker pirinç unu
  • 1,5 su bardağı ( 200-225 gr.)şeker
  • 1 çorba kaşığı sahlep
  • 1 paket dr. oetker vanilya

Hazırlanışı

Pirinci, 1,5 su bardağı su ile tencereye koyup, kaynatmaya bırakın. Kapağı kapalı olarak. Pirinçler uzayıp şişince, altını kapatın. Bu esnada suyun da büyük bir kısmını çekmiş olacak.
Pirinçler suyu çekince tencereye sütü ekliyoruz. Ve altını açıyoruz.
Diğer tarafta derince bir kasede şeker, pirinç unu, sahlep ve vanilyayı karıştırıyoruz. Süt tencerenin içinde daha ısınmamışken bu karışımı çırpma teliyle çırparak karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra 10 dakika daha pişiriyoruz. Resimdeki gibi varsa toprak kaplara döküyoruz.
Ben burada fırın sütlaç formatında pişirmediğim için resmi böyle.
Eğer fırında pişirmek isterseniz, fırın tepsisine kapları koyduktan sonra, kapların yarısına kadar gelecek kadar su koyun ve sadece üst ısı veren ayarda fırında üzeri renk alana kadar pişirin.
Soğuduktan sonra yiyin. içinde hiç yağ yok bol bol yiyin. hatta light süte yapın, daha da bol yiyin :)) afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Terbiyeli Ispanaklı Sebze Çorbası

Bu hafta epey iyi geçti diyebilirim. Haftamın en eğlenceli günü ise, Show TV Ana Haber Bülteninde ünlü diyetisyen Selahattin Dönmez ile bi...