16 Şubat 2011 Çarşamba

Mısırlı ve Bolonez Dolgulu Milföy Böreği

Geçenlerde lazanyanın kıymalı iç harcı arttığı için bu içi kahvaltıda börek olarak değerlendirmek istedim. Çok kolay bir reçete.

Malzemeler

  • 200 gr. kuzu kıyması
  • 1 tane iri domates
  • 1/2 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı mısır
  • 6 yaprak milföy hamuru
  • 1 yumurta sarısı
  • Tuz, taze karabiber
Hazırlanışı

2 yemek kaşığı ayçiçek yağında soğan ve sarımsağı hafifçe soteleyin. İçine kıymaları ekleyin. Kıymalar hafifçe kavrulduktan sonra küp kesilmiş domatesleri içine ekleyin. Tuzunu biberini ekleyin, güzelce pişirin. 
Milföy yaprakları çözüldükten sonra pişirip, soğuttuğunuz bu harçtan ortasına koyun. Her milföy hamuruna 1 silme tatlı kaşığı mısır tanelerinden koyun. Üçgen bir şekilde kapatın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine koyun ve üzerine fırça yardımıyla 1 yumurta sarısını sürün. 180 derecede 10-15 dakika (yani üzeri kızarana) kadar fırınlayın. Sıcak sıcak, çıtır çıtır yiyin. Afiyet olsun. 

Genel Bilgi: Milföy (yani Mille Feuille) Fransızca bir sözcüktür ve Mille 1000, Feuille ise yaprak demektir. Yani Milföy 1000 Yaprak demektir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Terbiyeli Ispanaklı Sebze Çorbası

Bu hafta epey iyi geçti diyebilirim. Haftamın en eğlenceli günü ise, Show TV Ana Haber Bülteninde ünlü diyetisyen Selahattin Dönmez ile bi...