Neyse bu akşam sadece patates püresi yiyebildiğim için onun tarifini vereyim dedim. Hem garnitürlerin kralı, hem besleyici, hem de kolay ve lezzetli. Buyrun bakalım.
Patates Püresi
- 4 tane büyük boy patates
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Ben daha kolay haşlansın diye patatesleri önceden soyup, küçük küpler halinde bölüyorum ki, daha kolay haşlansın diye. Bu benim metodum tabii.
Patatesleri soyup, küp dilimleyip, geniş bir tencereye alıyoruz. Üzerini geçecek kadar su ekleyip ateşe koyuyoruz. Su kaynayınca tuzu da ekliyoruz. (Tuzu ilk anda atmayın, zira tuzlu su, normal suya göre geç kaynar)
Patateslere bıçağı soktuğunuzda bıçağın ucundan rahatça düşüyorsa, pişmiş demektir. Hemen süzün. Derince bir kaba alın ve ezin. Daha sıcakken hemen yağını ve sütünü ekleyip karıştırın. Tadına bakıp gerekiyorsa biraz daha tuz ekleyin ve sıcak sıcak yiyin. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder