4 Şubat 2011 Cuma

Patates Köftesi

Malzemeler:

  • 1 kg. patates
  • 200 gr. kaşar
  • 1 kahve fincanı patates nişastası
  • 3 yumurta
  • 2-3 yemek kaşığı un
  • Tuz karabiber
  • Sıcıyağ
Hazırlanışı:

Patatesleri kabuklarıyla haşlıyoruz. Bıçağı batırdığınızda patates kolayca düşüyorsa yeterince pişmiş demektir.
Yumuşayınca kabuklarını soyup eziyoruz. Un ve yağ dışındaki diğer malzemelerin hepsini ekleyip köfte harcı yapıyoruz. Harç elimize yapışıyorsa biraz daha nişasta eklemekte sakınca yok. Ama azar azar ekliyoruz yoksa köfteler kaskatı bir şeye dönüşür. Dilediğimiz şekilde şekil verip, una bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz. Yağdan aldıktan sonra kağıt peçeteye çıkarıp fazla yağını çekmesi için biraz bekletiyoruz. Ve sıcak sıcak yiyoruz, yanında istersek de dip sos tariflerimden birini yapıyoruz. Mesela bunu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Terbiyeli Ispanaklı Sebze Çorbası

Bu hafta epey iyi geçti diyebilirim. Haftamın en eğlenceli günü ise, Show TV Ana Haber Bülteninde ünlü diyetisyen Selahattin Dönmez ile bi...