21 Şubat 2011 Pazartesi

Paçanga Böreği

Dünya üzerinde var olan en sevdiğim reçetelerden biridir. Herkes farklı yapıyor. Kim bilir belki benimki de biraz değişik gelebilir ama bu da Uçan Jale tarzı diyelim.
Ben milföy hamurundan yapıyorum (tembellikten değil, çok çalışmaktan ötürü. Hemen hızlıca, çabuk çabuk olsun istiyorum)

Malzemeler

  • 6 adet milföy
  • 4-5 dilim pastırma (bence çemensiz ama zevk meselesi)
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet iri domates (küçükse 2 tane)
  • 3/4 çay bardağı rendelenmiş kaşar
  • 1 yumurta sarısı
Hazırlanışı

Milföy hamurlarımızı buzluktan çıkarıp çözülmelerini bekliyoruz. Bu işlem 20 dakika kadar alıyor, bu esnada diğer hazırlığımızı yapalım. Yeşil biberimizi incecik kıyalım. Kabuğunu soyup, çekirdeklerini çıkardığımız domatesleri küp küp doğrayalım Çekirdekleri çıkarmak çok önemli bir detay zira hamura suyunu akıtmasını istemeyiz. 
Yine incecik kıydığımız pastırmaları bu biberli domatesli karışımımıza ilave ediyoruz. Karışımı derince bir kasede tuttuğumuzu varsayıp üzerine tuz ve taze karabiber ekliyoruz. Bu karışımdan birer kaşık alıp milföy hamurumuzun ortasına koyup aldığı kadar da kaşar ekleyip üçgen biçimde kapatıyoruz. En son bir fırça yardımıyla yumurta sarısını üzerine sürüyoruz ve 175 derecede üzeri altın sarısı olana dek pişiriyoruz. 
Washington'da gecenin nerdeyse 12sinde yok yere canım paçanga böreği istedi. neden acaba? :) 
afiyet olsun, sıcak börekler masanızdan eksilmesin...sevgiler.

2 yorum:

Terbiyeli Ispanaklı Sebze Çorbası

Bu hafta epey iyi geçti diyebilirim. Haftamın en eğlenceli günü ise, Show TV Ana Haber Bülteninde ünlü diyetisyen Selahattin Dönmez ile bi...